همشهری آنلاین: رئیس سازمان سیا در نشست امنیتی سالانه موسسه اسپن (ASPEN) با اشاره به قرارداد نفتی که به تازگی میان ایران، فرانسه و چین به امضا رسید، اینگونه مراودات تجاری را چالشی دیپلماتیک در مسیر اجرای سیاست‌های آمریکا توصیف کرد.

مایک پمپئو

به گزارش ایرنا، وی با اشاره به تحولات سوریه مدعی شد ایران در حال گسترش نفوذ خود در این کشور است. پمپئو با طرح این ادعای تکراری که ایران بزرگترین کشور حامی تروریسم است، گفت: آنها اکنون پایگاه قابل توجهی در سوریه دارند.

وی در ادامه صحبت‌های خود با انتقاد از توافق هسته‌ای گفت: برجام منافع محدودی مانند افزایش نظارت و توقف تعدادی سانتریفیوژ را به همراه داشت؛ اما چالش اصلی اینجاست که این توافق در کوتاه مدت، این قابلیت را در اختیار ما قرار نمی‌دهد که تمامی فعالیت‌های احتمالی ایران را رصد کنیم.

وی افزود: توافق هسته‌ای تنها بخش بسیار محدودی از نمودار مخاطره ایران را شامل می‌شود.

رئیس سیا ادامه داد: این موضوعی است که دولت روی آن متمرکز شده است. ما پیوسته در تلاش هستیم تا ببینیم که چطور می‌توانیم ایران را نه تنها در زمینه هسته‌ای که در تمامی دیگر زمینه‌ها عقب برانیم.

پمپئو افزود: ایران در پایبندی به برجام مانند یک مستاجر بد است که اجاره بهای خود را پرداخت نمی‌کند. وقتی به این مستاجر زنگ می‌زنید، برای شما یک چک می‌فرستد که پاس نمی‌شود و بعد مجدد یک چک دیگر می‌دهد.

وی ادامه داد: روز بعد یک مبل قدیمی را در حیاط جلویی می‌گذارد و وقتی از او می‌خواهید که این مبل را بردارد، آن را به حیاط پشتی می‌برد. پایبندی ایران به توافق درست اینگونه است.

وی افزود: پایبندی ایران به توافق کاملا از روی بی میلی و به صورت حداقلی و موقت است. تهران قصد اجرای آن چیزی را ندارد که توافق در اصل برای آن طراحی شده بود.

پمپئو مدعی شد: هدف اصلی برجام افزایش ثبات (منطقه) و ارتباط دوباره ایران با جهان غرب بود که محقق نشد.
وی ادامه داد: هنوز نمی دانیم چه سیاستی ایرانی ها را به عقب خواهد راند؛ ولی می توانم به شما بگویم که چه کارهایی این نتیجه را به همراه نخواهد داشت.
رئیس سیا افزود: ادامه مماشات با تهران و اعلام نکردن اقدام‌های اشتباه آنها از جمله این موارد است. وی ادامه داد: این موضوع نیازمند پذیرش ریسک است که اطمینان دارم دولت سرانجام به چنین اقدامی دست خواهد زد.

پمپئو ادامه داد: زمانی که راهبرد ما (در باره ایران) تکمیل شود، مطمئنم شاهد تغییری بنیادین (در مواضع آمریکا) خواهید بود.

وی افزود: یکی از نخستین اقدام‌های رئیس جمهوری این بود که ائتلافی از کشورهای حوزه خلیج (فارس) و اسرائیل تشکیل دهد تا کمکی در راستای یافتن سکویی باشد که بتوان از طریق آن برای عقب راندن یکپارچه فعالیت‌های توسعه طلبانه ایران استفاده کرد.

رئیس سیا در ادامه صحبت‌های خود، در پاسخ به سوالی در خصوص مراودات تجاری تهران با کشورهای اروپایی گفت: قراردادهایی مانند آنچه که اخیرا میان فرانسه، چین و شرکت ملی نفت ایران به امضا رسید، چالشی دیپلماتیک به حساب می‌آید. این قرارداد پنج میلیارد دلار ارزش دارد و با شرکتی منعقد شده است که مورد تحریم‌های آمریکاست.

وی در پاسخ به سوال دیگری در باره انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایران گفت: درست است که 70 درصد مردم در این انتخابات شرکت کردند و اکثریت آنها به روحانی رای دادند، اما آنها که همه قدرت را در اختیار دارند، با رای دادن انتخاب نمی‌شوند.

رئیس سازمان سیا در ادامه اظهاراتی مداخله جویانه خود مدعی شد که افرادی مانند قاسم سلیمانی و گروهش که درمنطقه ناامنی ایجاد می‌کنند، انتخابی نیستند.

پمپئو ادامه داد: روی این موضوع متمرکز هستیم که این افراد به ظرفیت و منابع قدرت دسترسی نداشته باشند.

کد خبر 376802

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آمریکا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha